Kunstadvies, kunstreizen, culturele reizen, excursies kunst en cultuur, kunstadvies en kunstreizen, lezingen kunst en cultuur, advies kunstcommissies (kunstadvies), afstoten van kunstcollecties, kunstreizen en kunstadvies
Het taxatiebureau voor
hedendaagse kunst en
waardevolle kunstvoorwerpen.
 

 

Art Intercession adviseert met kennis van zaken bedrijven en overheidsinstellingen.

Een expertise van vijfentwintig jaar staat tot uw beschikking.

 

Over Lenny van der Munnik

Directeur


Lenny van de Munnik

 

Over Michiel Rohlof

Adviseur/medewerker

Michiel Rohlof

Lenny van der Munnik is in 1991 gestart met het bemiddelen en adviseren van kunst aan kantoren en bedrijven.

 

Al snel stond zij met Nederlandse kunstenaars op toonaangevende beurzen zoals de Kunst Rai (nu Art Amsterdam), Lineart in Gent en FIAC in Parijs. Zij kreeg door het zien van de vele kunstwerken een grote interesse in de ontstaansgeschiedenis van schilderijen en prenten, waarna zij besloot om kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Leiden te gaan studeren. Zij studeerde af op de 'Handel en wandel' van de Haagsche School. Daarna is zij cultuurwetenschappen gaan studeren aan de Open Universiteit. Door haar vakkennis en erkende taxaties adviseert zij sinds 2000 bij overheid en bedrijven om vooral aan de hand van een collectieplan te verzamelend en eventueel zo nodig, kunstwerken die niet in de kerncollectie behoren, te ontzamelen.

 

 

Michiel Rohlof studeerde Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Leiden en is gespecialiseerd in meubelen en kunstnijverheid.

 

Hij volgde vakken op het gebied van meubelen en interieurs en verrichtte zijn afstudeeronderzoek naar de meubelfirma ’t Woonhuys te Amsterdam. Kijken naar kunst, meubelen en curiosa is hem met de paplepel ingegoten. Reeds als klein kind liep hij aan de hand van zijn moeder, die in de handel zat, vele kunstbeurzen en -veilingen af, terwijl vriendjes en vriendinnetjes nog met knikkers in de weer waren. Zodoende ontwikkelde hij al vroeg een oog voor de waarde van kunst en antiek. Door ontelbare bezoeken aan veilingen, beurzen en tentoonstellingen heeft hij een gedegen praktijkkennis en is hij in staat snel een marktconforme waarde vast te stellen. Stages bij grote internationale veilinghuizen hebben bijgedragen aan een heldere kijk op de markt. Bovenal is Michiel gedreven door een passie voor kunst en kunstnijverheid en weet hij die uit te dragen in een duidelijk en betrouwbaar advies.